07
Jun

F 21 laddar för Flygets dag

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

På F 21 och Luleå garnison pågår ett febrilt förberedelsearbete inför flygdagshelgen den 18-19 juni. Helgen inleds med ett Air Power Symposium lördagen den 18:e. Med hänsyn till antalet tillgängliga platser krävs föranmälan, intresserade är välkomna att vända sig till lena.korva@mil.se. Bland talarna finns Peter Hultqvist, ordförande i försvarsutskottet, ÖB, FVI, Dr Phillip Meilinger, författare och Air Power theorist, Bgen Per-Egil Rygg, flottiljchef på Bodö, Tomas Ries, FHS, med flera. Moderator är Stefan Ring, Generalsekreterare Allmänna Försvarsföreningen. Fokus för seminariet är Nordensamarbetet samt norra Europas geostrategiska betydelse.

Söndagen är själva flygdagen. Utöver flyguppvisning med allt från Spitfire och Mustang till F/A-18 och JAS 39 kommer det även att finnas möjlighet att stifta bekantskap med F-16, C-17 och helikoptrar. Temat för flygdagen är samarbete i olika former; internationellt med representation från våra utländska systerförband, regionalt med I 19 och A 9 samt det lokala samarbetet inom Luleå garnison.

Med målsättning att sätta attraktion och rekrytering i första rummet har vi lagt särskilt vikt vid att utforma markutställningen på ett tilltalande sätt för våra blivande medarbetare. Av detta skäl har vi inom en separat del av utställningsområdet samlat representanter från F 21, I 19, A9, Helikopterflottiljen, FMLOG och FMV, tillsammans med representanter från kommunerna, regionala näringslivet, Luleå Tekniska Universitet, bostadsbolag, banker m m. Vi gör detta i syfte att visa att vi i regionen tillsammans är redo att ta emot nya medarbetare och deras medföljare. Vi gör det även för att visa att regionen erbjuder karriärmöjligheter efter tiden i FM som GSS-soldat. Vår bedömning är att dessa är betydelsefulla faktorer, särskilt om det exempelvis handlar om en flytt från södra Sverige till Luleå-Boden området.

När det gäller informationsspridning inför Flygets dag sker detta i mycket nära samarbete med Informationsstaben. Exempelvis har en flygdagstidning distribuerats till samtliga morgontidningsprenumeranter i Väster- och Norrbotten. En annan nyhet är samarbetet med Rix FM festival och placeringen av festivalen ute på F 21. Vi tror att samarbetet kommer att locka fler besökare än vanligt, dels beroende på den reklam i radio och TV som Rix FM festivalen genererar, dels tack vare de artistuppträdanden som ingår i Rix FM festivalen.

För mer information och program läs gärna flygdagstidningen Flygets dag tidning

Varmt välkomna!

Per Nilsson

C F 21


15 Svar till F 21 laddar för Flygets dag

 1. Mattias 8 juni, 2011 kl. 15:23 Anmäl kommentar

  Det här kommer att bli riktigt trevligt! En får hoppas på bra väder! Tack F21 för att ni fixar det här!

  Svara
 2. Anonym 8 juni, 2011 kl. 15:57 Anmäl kommentar

  Jag hoppas verkligen att LSS är representerade också. Oerhört viktigt att profilera Strilyrket som har stora vakanser i organisationen.

  Svara
 3. Anonym 8 juni, 2011 kl. 20:54 Anmäl kommentar

  Eller teknikeryrket..som också har stora vakanser

  Svara
  • Chefen F 21 9 juni, 2011 kl. 21:27 Anmäl kommentar

   En av huvudmålsättningarna med Flygets dag är rekrytering, därför kommer vi i våra montrar, utställningar och uppvisningar att sprida information om samtliga vår yrkeskategorier.

   Per Nilsson

   Svara
 4. Jan Reuterdahl 9 juni, 2011 kl. 21:21 Anmäl kommentar

  Per,

  Lycka till med ansträngningarna att få besökarna att förstå vilket spännande och diversifierat värv strilyrket är. Vi behöver varenda ny medarbetare vi kan få.
  Och hälsa Phil Meilinger med hustru från mig, vi känner varandra sedan länge tillbaka…

  / Reutis

  Svara
 5. Pingback: “Plan-erat”… | The blog formerly known as "Blog we Gently 2.0" but now named as ∞

 6. Anonym 16 juni, 2011 kl. 09:29 Anmäl kommentar

  Lena Korva svarar tyvärr inte på änmälan.

  Svara
 7. Tobias Lundstedt 16 juni, 2011 kl. 21:48 Anmäl kommentar

  Så står man som vinnere av Rock Bandit’s tävling att få flyga med Boeing C-17 Globemaster III från Arlanda till F21 i Luleå och när man har landat på förmiddan lör.18, så ska man få flyga SK60!
  Kommer bli en upplevelse utan dess like!

  Svara
 8. Anders P 19 juni, 2011 kl. 21:25 Anmäl kommentar

  En mycket trevlig dag under solen hos er på F21.
  Enda plumpen i registret var de extremt långa köerna till ”hamburgeriorna”.
  Några hemvärnskokgrupper hade varit ett bra komplement, till nästa show går det säkert att ordna.

  Tack för en riktigt trevlig dag.

  Svara
 9. Anneli 14 mars, 2012 kl. 14:33 Anmäl kommentar

  Hej,

  Blir det något liknande arrangemang i år och i så fall vilket datum?

  Mvh

  Svara
  • FVI Sekreterare 14 mars, 2012 kl. 15:14 Anmäl kommentar

   Hej Anneli
   Jodå, Försvarsmaktens Huvudflygdag sker i år på söndag den 3 juni i Linköping (Malmen).
   Hälsningar,
   Nils Karlsson, FVI Sekr

   Svara
 10. Anna-Karin 18 mars, 2012 kl. 16:41 Anmäl kommentar

  Tack Nils,
  Då hade jag inte drömt om att det ska vara en flygdag den dagen. Ser fram emot den och hoppas på vacker väder med lagom gassande sol. /Anna-Karin

  Svara

Kommentera