På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Brandlarmet löser ut och FL 01 tvingas utrymma sina lokaler

flygvapenbloggen

Amerikansk brandbil

FL 01 stabschef samt PR officer räknar in utrymd personal

Ny dag, nya utmaningar...

Idag på eftermiddagen utlöstes brandalarmet i FL 01 byggnad. Alla gjorde det dom skulle, det vill säga tog med sig viktiga pärmar, datorer mm och utrymde lokalen. Väl ute på återsamlingsplatsen tog FL 01 PR officer tag i verksamheten och all personal räknades in. Från återsamlingsplatsen kunde vi bevittna hur amerikanska brandbilar och dess personal hanterade ärendet. Vi hade även för första gången på länge stora delar av personalen samlad och vi passade då på att ha en kort personalorientering vad gällde läget på basen efter gårdagens haveri.

Efter ca 30 minuter visade det sig att hantverkare höll på att svetsa i en hangar och att det var orsaken till att brandlarmet löste ut. När detta konstaterats återgick alla till tidigare verksamhet.

Jag vill även passa på att länka till en sida som visar när prins Daniel flyger JAS 39. Jag noterar även till stor glädje att kronprinsessparet hälsar till alla som deltager i internationella insatser.

Prins Daniel flyger JAS 39

Övlt Stefan Wilson

CO FL 01

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • JON 28 april 2011 21:40

    Nu har ni verkligen fått träna på allt möjligt sista dagarna, haveri, ombasering och utrymning.

    Det enda som fattas är väl det som brukar ingå i övningar: Anfall mot basen!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *