Premiär i hkp16

Anmäl Postat den 19 Apr 15:01 av:
i Uncategorized

Nu var det länge sen vi hörde av oss här på bloggen. Av olika anledningar.

Delar av kompaniet har varit i Karlsborg för vårt återkommande stöd till Försvarets Överlevnadsskola (FÖS). När vi har möjlighet deltar vi vid SERE C-utbildningen som undsättningsstyrka, hunterforce och b-styrka. Det som bröt rutinen denna gång var att undsättningsfarkosten denna gång bestod av en hkp16 Blackhawk från helikopterflottiljen, Malmen! Premiär i svensk Blackhawk med andra ord.

Patrullen med hkp16

På hemmaplan har vi bland annat haft utbildning på hagelvapen och arbetat med förbandets reglemente.

Under våren har vi bland annat stått i startgroparna för att stötta arbetet med den norska C-130 som tragiskt havererade i Kebnekaise-området den 15 mars. Det var många tankar och känslor som flödade på kompaniet i samband med försvinnandet – främst till de då saknade besättningsmännen och deras anhöriga. Men också en stark vilja att hjälpa till. Vi har alla övat och utvecklat oss intensivt mot undsättningsuppgiften de senaste åren, och de flesta av oss har genomfört högalpin utbildning under både sommar och vinter just i haveriområdet. Nu fanns redan Arméns jägarbataljon på plats och löste det stöd som behövdes, bland annat tillsammans med Hemvärnet och den alpina fjällräddningen. Bra jobbat!


3 Responses to Premiär i hkp16

 1. Mats 27 april, 2012 kl. 07:24 Anmäl kommentar

  Finns väl fler bilder i k3s artikell på mil.se

  Kolla in
  http://www.forsvarsmakten.se/sv/Forband-och-formagor/Forband/Livregementets-husarer-K-3/Nyheter/Black-Hawk-flyger-for-Forsvarsmaktens-overlevnadsskola/

  Står inget där om att det är flygbasjägare med, var det samma övning?

  Svara
 2. Anders 21 april, 2012 kl. 12:14 Anmäl kommentar

  Vad skall ni med ”hagelbrakarna” till?

  Svara
 3. Marcus 19 april, 2012 kl. 05:19 Anmäl kommentar

  Såg precis en hkp16 flyga över Katrineholm, på ganska låg höjd. Mycket roligt att äntligen se din med egna ögon!

  Lycka till!

  Svara

Kommentera