Vinterutbildning Kiruna

Anmäl Postat den 09 Mar 12:15 av:
i Uncategorized

Då var Flygbasjägarnas vinterutbildning i Kiruna över för denna gång. Vinterutbildningen inleddes i Blekinge med materieltjänst, skidteknik, skjutträning, kallt väder repetition och räddning ur isvak.

Orientering i vintermiljö

Under veckorna vid Kalixfors skjutfält har vi genomfört skidmarscher, orientering, bastjänst och överlevnadsutbildning. En del strid och patrulltjänst såsom patrullering, förföljning och observationsplats har också genomförts.

Överlevnad vinter

 

Flygbasjägarpatrull under skidmarsch

Fokus har hela tiden varit den enskilde soldatens förmåga att verka under dessa förhållanden. Klimatet och miljön här ställer höga krav på personliga färdigheter såsom att kunna orientera, hantera sin utrustning på rätt sätt, att på skidor förlytta sig längre sträckor under såväl dager som mörker och att under flera dygn kunna bibehålla stridsvärdet trots avsaknad av värmekälla.

Patrulls strid

Patrullerna har under veckorna insatsplanerat, genomfört och utvärderat/rapporterat de uppgifter de tilldelats med gott resultat trots de utmaningar övningsledningen utsatt dem för. Nu återstår en vecka med att ta hand om patrullutrustningen innan vinterskedet är helt avklarat.


Kommentera