Vinter och vinterutbildning

Anmäl Postat den 13 Feb 16:55 av:
i Uncategorized
Isvaksbad i Ronneby.

Isvaksbad i Ronneby.

Sedan vecka 4 har vi haft vinter i Blekinge, precis som vi haft de senaste åren. Temperaturen har pendlat mellan -3 C och -18 C och snötäcket har successivt växt till ca 20 cm. Det har gett möjligheter för vår grundkurs att genomföra delar av sin vinterutbildning på hemmaplan. Skidteknik, strid på skidor, isvaksbad m.m. har genomförts, samtidigt som all daglig tjänst i sådant väder givetvis ger värdefulla dagar att vänja sig vid arbete i vintermiljö. Den planerade, återkommande vinterutbildningen i Kiruna har av ekonomiska skäl fått skäras ned till två veckor. Att grundläggande moment har genomförts lokalt medger att vi ändå når ganska långt i vintertjänsten även i år.

Ilastning av Herkules

Förutom grundkursen pågår en del planering inför vårens verksamhet. Idag har kompaniet även genomfört ”multitest styrka” för att stämma av statusen, givetvis med gott resultat. Samtidigt är vi för tillfället spridda över stora delar av landet. Två befäl stöttar andra förband med vinterutbildning i Kiruna, två befäl genomför lavin-utbildning i Åre, två befäl genomför överlevnadsinstruktörsutbildning i Kvikkjokk och en av oss genomför prickskytteutbildning i Arvidsjaur. Summa summarum – mycket vintertjänst för tillfället!

Isvaksbad GK

Isvaksbad

 


One Response to Vinter och vinterutbildning

  1. Norrland 13 februari, 2012 kl. 05:42 Anmäl kommentar

    @ ”två befäl genomför överlevnadsinstruktörsutbildning i Kvikkjokk”…. Välkomna norrut… ”Hittills kallast i år, Kvikkjokk med 42,7 minusgrader…smhi.se

    Svara

Kommentera