Nya närkampsinstruktörer

Anmäl Postat den 01 Dec 23:57 av:
i Uncategorized

Under vecka 46-47 genomförde tre yrkesofficerare och en soldat ur kompaniet Instruktörskurs Närkamp på Marinbasen i Karlskrona. Under högt tempo blandades personlig färdighetsträning med mycket bra pedagogisk utbildning och examinationer. Marinbasen har publicerat en artikel om kursen på forsvarsmakten.se. En syfte med deltagandet är att öka mängden närkampsträning på kompaniet, samt att bli bättre på att integrera det i övrig stridsutbildning och till viss del i vår tjänsterelaterade fysträning.

Nu under vecka 48 rullar grundkursen på som vanligt efter en veckas välförtjänt ledighet efter Lodjursmarschen. Bland annat står hundtjänst och grundläggande patrulltjänst på programmet. För andra pågår förberedelser inför kommande övningar och annan verksamhet, både för de sista veckorna innan julledigheten och inledningen av 2012. Det är fantastiskt roligt att planera övningar, att kombinera målsättningar och krav med olika fantasifulla scenarion i varierande övningsterräng.


2 Responses to Nya närkampsinstruktörer

 1. jonte 1 februari, 2012 kl. 05:12 Anmäl kommentar

  Hejsan!
  Hur ofta åker erat förband ner till afg. eller liknande mål? Hur ser erat Förband ut ”där nere” blir ni som ett skytteförband med deras uppgifter eller är ni ett självständigt, ja vad ska man säga jägarförband?

  Svara
 2. jonte 1 februari, 2012 kl. 05:09 Anmäl kommentar

  Hejsan!

  Jag undrar hur era insatser ser ut i Afg.
  Blir ni som ett ‘vanligt’ skyttekomp. då? Eller hur är det utformat?

  Jag är väldigt sugen på att söka in till GMU4 och undrar om man kommer in och genomför utbildningen. Får man då välja om man vill fortsätta jobba som Flygbasjägare?

  Svara

Kommentera