Luckor

Anmäl Postat den 03 Maj 17:10 av:
i Hemvärnet, Markfordon, Militärmusiker, Robot, Skövde, Statsceremoni, Stockholm, Utrikesministern

Utmarsch - Foto av Christian Öhrman

Att musikkåren har lite bekymmer med besättningen har jag berört tidigare. Den här veckan red vi för första gången högvakt med luckor. Och det är ovanligt. Under mina fyra år vid musikkåren kan jag bara minnas att det har hänt vid enstaka tillfällen, och då för att vi haft sjuka hästar.

Nu är läget ett annat. Hästarna finns, men vi kan inte riktigt täcka upp musikerplatserna. Igår saknade vi flera trumpetare, och gick därför bara med tre skimlar. Skimlarna är de vita hästarna som går längst fram i musikkåren och det blir väldigt tydligt när musikkåren saknar en av sina galjonsfigurer.

Multikompetenta

Som tur är så kan många av våra musiker täcka upp i flera olika roller. Saknar vi till exempel en bastrumpetare kan en av våra eufonister rycka in. Vi har många som är multikompetenta. Idag saknade vi både eufonist och bastrumpetare, så en av våra vikarierande tubaister fick hoppa in och göra en insats. Adam Sahlin gjorde tjänstgöring som GSS så sent som i vintras på bastrumpet, så han kände sig nästan som hemma i bastrumpetledet.

Det mest spektakulära inhoppet idag var dock ändå musikkårens ställföreträdande kårchef som kunde hoppa in och täcka upp för vår regementstrumpetare Anders Alhbin. Sven har ridit som musikanförare under flera år vid Dragontrumpetarkåren som det hette på den tiden. Hans senaste beridna högvaktsavlösning var 2002, och då red han som sergeant. Nu tio år senare fick han sitta upp som löjtnant och anföra musikkåren genom Stockholm.


5 Responses to Luckor

 1. Gillberg 5 maj, 2012 kl. 10:43 Anmäl kommentar

  Behöver ni fanfartrumpetare i sommar så är det bara att säga till =)

 2. Gillberg 5 maj, 2012 kl. 10:42 Anmäl kommentar

  Behöver ni fanfartrumpetare i sommar så är det bara att höra av sig =)

 3. Brandt 4 maj, 2012 kl. 10:04 Anmäl kommentar

  Mina tjänster som sadlingshantlangare står alltid till ert förfogande. Tyvärr svarar inte chefen när jag ringer 😉

 4. pukslagarn 3 maj, 2012 kl. 22:09 Anmäl kommentar

  Lt Lundberg gjorde en fin insats i täten. Kul attt ha en fd musiksoldat som sen blivit MPofficer och därefter återvänt. Betyg-väl godkänt!

 5. Filip 3 maj, 2012 kl. 21:30 Anmäl kommentar

  Hosta upp lite deg så kommer jag!

Kommentera