21
Dec

Jul i USA

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

Nu har vi så tillslut fått julledigt från skolan. Lite mer än hälften av den praktiska delen av typkursen har gått och när vi kommer tillbaks till skolan i början av januari så fortsätter vi i samma stil som innan. Den 23:e är vi sedan klara med den och kliver in på ett nytt område i och med att vi börjar läsa om helikopterns elektronik- och avioniksystem.

Men nu är det som sagt juluppehåll. Något som är svårt att känna av egentligen med tanke på traktens ickebefintliga snönederbörd (vilket förvisso också är fallet i delar av Sverige) och temperatur som vissa dagar ligger runt 10 grader, utöver bristen på närvarande släktingar, adventsljusstakar, pepparkakor, lussekatter, glögg och diverse trevliga lukter. Nu känns det mer som höst. Men när nu flickvänner, fruar, barn och vänner kommer och hälsar på infinner sig väl någon slags julkänsla så småningom.
Ett litet julinslag kom från Fort Eustis egna semisvensk, en man med svenskt påbrå som är med i en svenskförening baserad nere i Norfolk. Senast anordnade de ett luciamöte med julsånger och pepparkakor. Tyvärr missade jag detta så jag kan inte uttala mig om hur det var, men några av oss var där. På tidigare möten har det sjungits Små Grodorna och ätits knäckebröd. Som en liten parentes kan tilläggas att jag tänka mig att vår ankomst till orten kan vara något av det bästa som hänt föreningen på årtionden, jag ska inte gå så långt som att säga att det är som att Jesus skulle nedstiga för att hälsa på i en kristen församling, men att det ändå borde vara ganska stort. Och just att det finns en sån förening här på orten är mycket trevligt.
Det där typiskt amerikanska med att ha en massa ljusslingor och blinkande figurer på och omkring huset som man sett på film och hört talas om stämmer såklart. Jag har ett extremt exempel på en tomt som lyser ljusare på natten än på dagen, bild på detta kommer läggas till när jag fått chansen att fotografera spektaklet.
Dessutom har några av oss pratat ihop oss om att försöka ha något som liknar en svensk julafton, tack vare IKEAs fantastiska sortiment av svensk mat. Slutsatsen är i alla fall att det vi upplever nu kan ses som en lite annorlunda jul mot vad man är van vid.

Fantasibilder från spåkulan på hur det kan komma att se ut när våra helikoptrar tids nog invigs i det svenska vintervädret. Något som såklart alla ser fram emot.

Slutligen vill jag önska alla därhemma en god jul!


2 Svar till Jul i USA

  1. DEN 14 januari, 2012 kl. 11:32 Anmäl kommentar

    Ahhhh… Sitter och väntar på fler inlägg!

    Svara
    • blackhawk 19 januari, 2012 kl. 11:48 Anmäl kommentar

      Uppfattat, idag stillas din hunger.

Kommentera