Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Too easy

blackhawk

Minns ni Försvarsmaktens reklamfilmer som lanserades i början av året? De som handlade om att Försvarsmakten inte kunde erbjuda möjlighet att delta i bombastiska rymdstrider högt ovan jord, eller att landstiga från en svävare i fientligt territorium bärandes på häftiga framtidsvapen samtidigt som artillerigranaterna haglar runt omkring, som båda sedan avslutades med att man fick se en svensk soldat eller officer göra något Försvarsmaktsvardagligt som att springa stridshinderbana eller röja ammunition.
Det amerikanska flygvapnet har en lite annan vinkling på det hela: ”Vi gör det häftigt, sen säger vi att det är precis så häftigt!”

http://www.youtube.com/watch?v=7H3E5l5yqvw&feature=related

Så till titeln på detta inlägg. Too easy. Det är med de båda korta orden som vi drar igång nästan varje praktiskt moment här på skolan. När vår lärare visar oss en viss underhållsföreskrift i klassrummet och ger oss tips på vad man kan göra för att utföra jobbet på ett enklare och smidigare sätt, avslutar han alltid med ”...too easy”. I en del av underhållen brukar hela jobbet kunna vara uppdelat i en massa punkter som behandlar små moment med mycket text, och när man ser all text kan det verka knepigt, men när man väl kommer igång så är det mesta ändå ganska enkelt och lättskruvat.
Den här veckan har varit lite kortare än vanligt, eftersom föregående fredag var Veterans day (militärt sett en röd dag) som på något sätt gjorde att också måndagen var ledig. Hur som haver har vi nu i veckan gått över till att skruva på huvudrotorn. Vi har jobbat fyra och fyra med att lyfta av rotorhuvudet från helikoptern och enskilt med de mindre komponenterna. Som det, tack vare bladantalet, bekvämt nog finns fyra av på varje rotorhuvud.

I övrigt har det inte hänt så mycket. Utomhus börjar det bli lite kyligare, men hamburgarna smakar fortfarande hamburgare.

Slutligen vill jag länka till ett annat blogginlägg på portalen med lite information om hur det går med Hkp 16-projketet, skrivet av Robert Karjel, Försvarsmaktens projektledare på HKP 16.

Personlig blogg

11 april 2011 offentliggörs det att Sverige ämnar köpa 15 exemplar utav helikoptertypen UH-60M Black Hawk av den amerikanska armén.

Den här bloggen handlar om utbildningen som några av systemets tekniker genomgår i USA, hur livet kan te sig under ett halvår i ett fjärran land, med alltifrån kulturkrockar till utmaningarna på skolan.

1 kommentar

  • HAL 22 november 2011 22:59

    Haha! Det är verkligen som reklamen i Sverige fast dom säjer att det är deras vardag =) Ha det bra!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *