23
Jul

Världens bästa vardag!

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

06.30 – Rooster-alarmet på mobilen drar igång sitt infernaliska kacklande. Kliver sömndrucket upp och drar på fyskläder. Kastar i mig en snabb frukost.

07.30 – Uppställning, en morgonpigg fänrik oggar kring dagens morgonfys. Kettlebells, 400 challenge. Plocker ut en 12-kilos och sätter igång. 20 minuter senare står man där, lite
tröttare i kroppen men lite piggare i skallen och har äntligen vaknat. “Nästa tid, 09.00, garaget”. Då så, duscha, svida om till 90P. Tänker “en kopp kaffe har ju ingen dött av”, häller upp varmvatten och blandar i en påse beskt “café fiesta” från 1912 och njuter varenda droppe som om det vore den sista.

08.45 – Uppsittning på den evigt trogna 20-bilen och en transport till garageplan som för tankarna till en 6,2 på richterskalan, men på något sätt så är det precis så som det skall vara och man flyter bort in i tankarnas värld.

09.00 – Garaget, plutonchefen möter upp, drar snabbt och effektivt igenom dagens program. Förmiddagen går i vårdens tecken, särskild tillsyn vårdvecka 3. “Kom nu ihåg I-boken, annars gör ni fel och det blir dåligt”. Ja ja tänker man och plockar upp sin bibel i format A5 för att pliktskyldigast undersöka hur tusan man gjorde för att lossa en skruv. Klockan tickar iväg, hinner knappt komma ihåg kaffet innan det är dags för lunch.

11.30 – Ytterligare en jordbävningsresa. Knallar bort till matsalen och svär för sig själv över
sodexopriserna.. På en OR2-lön. Lindrar irritationen genom att tänka “tur man inte är OR1 i alla fall” .

12.30 – Åter i garaget, uppsittning marschfärdiga, körning svår terräng runt ikring surhålet som kallas Kråkberget. Ösregn, lera upp till halsmandlarna, dyngsur – “Livet är underbart!”. Polygonsvänger, plöjer vattenhinder, pivåar över nedfallna 300-årseken, utvärderar genomförandet, får lite kred. “Kom bara ihåg att det är dåligt att köra ner träd”. En stunds militärisk “övning väntan”. Ytterligare ett genomförande. “Lönen kanske får en att önska att man gick på socialbidrag den 25e varje månad, men detta är fan skatteåterbäringen!”.

16.30 – Stenhård 11-bil kommer brakande genom bräsket med ISO-käk. Utspisar mina 2 korvbitar och 14 potatisar på frontpansaret och får till och med en extra slant på lönen som tack för hjälpen. En kopp ljuvlig “café fiesta” och därefter återgång till “övning väntan” till dess att alla vagnar är klara med sina 3 vändor på banan.Kolonnkörning in till garageplan. Garagerar vagnen, åtgärder efter användning, kollar I-boken för att se hur det nu var man kollade oljenivån i bärhjulen. Hinner med några vårdpunkter innan återfärd till kasern.

18.30 – Ett pass på gymmet. Lite rodd, svankövningar och discomuskler.

19.30 – Dusch nr 2 för dagen och ett steg närmare lika narig hud som farmor.

20.00 – Någon slags näringsriktig kvällsfika bestående av chips, godis eller bullar. Toppar
med att se Saving Private Ryan för 18e gången.

23.00 – Somnar med ett leende på läpparna över att livet omöjligt blir bättre än såhär.

Välkommen till vår verklighet!

Menig Johan Nordén
Förare stridsfordon 90
Skånings kompani, P 4


2 Svar till Världens bästa vardag!

 1. Sara 30 juli, 2012 kl. 9:54 f m Anmäl kommentar

  Väldigt kul och bra skrivet, även för en oinvigd 🙂
  Hälsar Sara

  Svara
 2. Weckman 23 juli, 2012 kl. 6:16 e m Anmäl kommentar

  Känner igen mig nästan skrämmande mycket. Bra skrivet, kamrat.

  / Weckman, förare Strf. 9040

  Svara

Kommentera