22
Jun

H M Konungens besök vid NNSC

Anmäl kommentar Av:
i Asien

I samband med H M Konungens statsbesök i Sydkorea besökte kungaparet den demilitariserade zonen (DMZ) och Neutral Nations Supervisory Commission (NNSC).  Vid besöket deltog också statsrådet Maria Larsson och Sveriges ambassadör i Sydkorea samt Sydkoreas ambassadör i Sverige.

Besökarna orienterades om läget i DMZ, de senaste årens sammanstötningar mellan Nord- och Sydkorea i Västerhavet samt den verksamhet som bedrivs av de två kommissioner, vilka sedan 1953 övervakar vapenstilleståndet,  Military Armistice Commission och NNSC.

Överste Mikael Johnsson
Stf delegationschef, Sveriges delegation till NNSC


Kommentera

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>