Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Träna, assistera och ge råd till afghanska arméofficerare

afghanistanstyrkan

Att logistiken fungerar är viktigt både för den dagliga verksamheten inne på Afghan National Army’s (ANA) baser och för att operationerna ska bli framgångsrika.

En internationell grupp bestående av sju officerare från olika nationer har till uppgift att träna, assistera och ge råd 209:e Kårens logistik officerare. Gruppen leds av en svensk officer, major Claes.

Fyra till fem dagar i veckan flyger gruppen ut från Camp MARMAL med helikopter till Camp SHAHEEN som är 209:e Kårens huvudbas.

Som logistikrådgivare har du många olika platser att besöka och många olika befattningshavare att ge råd till. Du besöker olika förråd för ammunition, reservdelar till fordon, mat, uniformer, utrustning, sjukvårdsmateriel och olika typer av bränsle. Du besöker verkstäder för underhåll och reparationer av olika typer av fordon. Och så klart de ledande befattningshavarna på deras kontor.

Som rådgivare är aldrig ensam då du rör dig inne på Camp SHAHEEN, du har alltid med dig en tolk och minst en livvakt. Marktransporterna sker i skyddade fordon och inne på Camp SHAHEEN har vi ett skyddat område där vi uppehåller oss i väntan på transport.

Bemötandet från våra afghanska kollegor är alltid vänligt och uppskattat.

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 32.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *