18
Okt

Svenska och finska soldater arbetar tillsammans

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

Daniel Förare, Sverige och Aimo Ahola, Finland arbetar på Camp Northern Lights (CNL) i Mazare-e-Sharif på sambands och ledningssektionen, G 6. Under två dagar har de dock arbetat på Camp Monitor utanför Sheberghan.

– Vi har inventerat och hjälp till inför den stundande ledigheten, säger Daniel Förare. Det normala är att vi tar hand om lednings- och sambandssystemet på CNL, både det militära och civila.

Daniel Förare och Aimo Ahola trivs med att arbeta tillsammans.

 – Det är kul att arbeta med en finsk kollega. Visst kan det bli kulturkrockar någon gång mellan vissa kolleger, fast alltid på ett positivt sätt, säger Daniel som också kan tala finska då han är uppväxt nära den finska gränsen.


Kommentera