Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

De får sin välförtjänta NATO-medalj

afghanistanstyrkan

Här nedan kommer några bilder från dagens utdelning av NATO-medaljen till den svenska afghanistanstyrkan.

 

Fakta: Nato-medalj

”Nato-stadgans artikel 5 är kärnan i försvarsalliansen Nato. Den innebär ömsesidiga försvarsförpliktelser för medlemsländerna i Nato.

Insatserna i Kosovo (Kfor) och i Afghanistan (Isaf) är så kallade ”non article 5” insatser (icke-artikel-5-operation). Det vill säga det är Nato-ledda operationer under ett FN-mandat.

När man som svensk soldat tjänstgjort minst 30 dagar i en icke-artikel-5-operation i Natos regi så får man en särskild medalj för det.

På medaljens framsida syns Nato-emblemet i form av en kompassros. För insatser i Kosovo står det ”non article 5” på det blå och vita bandet och för insatser i Afghanistan står det ”Isaf” på bandet.

På medaljens baksida står det ”IN SERVICE OF PEACE AND FREEDOM / AU SERVICE DE LA PAIX ET DE LA LIBERTE”, fritt översatt ”I fredens och frihetens tjänst”.”

Källa: Försvarsmakten

Officiell blogg

Anhörigbloggen som skrivs från Afghanistan av medarbetarna på FS 31. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

6 kommentarer

 • NA 23 september 2012 21:22

  Bergeå nyfiken och kikar fram som vanligt.. Kul att se dig!

 • Sven-Erik Tysk 24 september 2012 09:42

  Gratulationer till er alla.
  Vi är stolta över er.

 • Eva Magnevall 24 september 2012 16:54

  Grattis till er alla, ni är verkligen värda en medalj. Speciell hälsning till Calle Magnevall, jag såg dig på bild på bloggen.

 • Malena Johansson 25 september 2012 10:48

  Välförtjänst var ordet! Idag landar brodern på svensk mark, underbart är ett annat ord!

 • Jeanette 27 september 2012 13:03

  Stolta ska ni vara för ert hedervärda arbete ni utför, ni är förtjänta av all uppskattning ni kan få!

 • seivan 4 oktober 2012 10:02

  Hallå grabbar!

  Ser jävligt bra ut! Saknar er...

  Fridens
  // Seivan

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *