12
Sep

Ny bok hjälper barn till militärer

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

Det kan vara svårt för små barn att förstå varför föräldern åker till ett land med krig. Den nya barnboken ”När jag lånar ut min pappa till landet Osams” hjälper barn att förstå just detta. Boken är skriven av Torbjörn Engelkes som är militär och småbarnspappa.

Inbjudan
Onsdagen 12/9 kl. 19.00–20.00 donerar Svenska veteranförbundet/Fredsbaskrarna ett antal böcker till de avgående missionerna FS24 och KS26 (militär personal som ska åka till Afghanistan och Kosovo). Böckerna doneras till de småbarnsföräldrar som deltar i missionerna via deras förbandschefer. Medverkar gör bland annat; representanter från Svenska veteranförbundet Fredsbaskrarna, soldathemsförbundet, Individzonen, Familjekolonnen samt Försvarsmaktens anhörigstöd och författaren Torbjörn Engelkes. I samband med donationen hålls även en enklare ceremoni och presentation av boken. Möjlighet till intervju finns efter klockan 20.00 eller via telefon. Platsen är Soldathemmet som ligger vid Livgardet i Kungsängen. Media inbjuds att delta. Mer information finns bland annat på www.familjekolonnen.se och www.fredsbaskrarna.se.

 För mer information, ring överstelöjtnant Torbjörn Engelkes, 0701-466499 alt. presskontakt Per-Ola Mjömark, 0708-538075. Livgardets växel nås via 08-584 54000.


Kommentera