16
Mar

Nytt namn på den militära enheten

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

Task Force Northern Lights.

Det är det nya namnet på den militära delen av den svenska insatsen i norra Afghanistan. I början av veckan gick det övergripande chefskapet för det svenska ansvarsområdet över till ambassadör Henrik Landerholm. Det är många nya namn att hålla reda på när det gäller benämningen för de fyra provinser i norra Afghanistan som ligger under svenskt-finskt ansvar.

Fram till måndagen den 12 mars kallades ansvarsområdet för Provincial Reconstruction Team (PRT) och hade den militära befälhavaren överste Anders Löfberg som chef. När ambassadör Henrik Landerholm tog över chefskapet byttes namn till Transition Support Team (TST). TST består av en civil funktion och en militär enhet. Den miltära enheten kommer fortsättningsvis att benämnas Task Force Northern Lights, TF NL.


2 Svar till Nytt namn på den militära enheten

 1. Mustafa K. Hasan mars 21, 2012 kl. 7:23 e m Anmäl kommentar

  hej!

  jätte bra blogg! jag har ba en liten fråga…

  hur lång är utbildningen till utomlandstjänst i Afganistan efter GMU? alltså hur länge tar det efter man har gjort GMU till man sätter sig på planet och lyfter för tjänstgöring i Afganistan?

  Tack!

  Svara
 2. afghanistanstyrkan mars 24, 2012 kl. 6:41 f m Anmäl kommentar

  Missionsutbildningen varierar något i tid men är cirka 3-4 månader/Red

  Svara

Kommentera