08
Mar

Afghanska poliser firade kvinnodagen på CNL

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

25 kvinnliga poliser bjöds in till CNL för att fira den internationella kvinnodagen på torsdagen

Förutom att träffa den svenska personalen och utbyta erfarenheter fick de lära mer om mänskliga rättigheter ur ett internationellt perspektiv.

-Ni är pionjärer för kvinnors rättigheter och framtid i Afghanistan, sa överste Anders Löfberg i sitt välkomsttal.

  Gender advisor Monica Larsson hade bjudit in afghanska samarbetspartners inom polisen för att fira den internationella kvinnodagen på Camp Northern Lights tillsammans med svenskar och representanter från Regional Command North.

Överste Anders Löfberg, chef för PRT MeS, hälsade alla välkomna till CNL. Han talade om kvinnors rättigheter och hur viktigt det är med kvinnliga förebilder.

-Jag är väldigt stolt över mina soldater och officerare som rest hit för att hjälpa det afghanska folket. Men de riktiga hjältarna är ni. Genom ert arbete skapar ni en bättre framtid för både era söner och döttrar, sa Löfberg.

FS 22s legal advisor Niclas Sjöqvist höll en föreläsning om mänskliga rättigheter med fokus på kvinnors situation. Det blev en intressant frågestund där Niclas bland annat fick berätta om hur Sverige arbetar mot korruption och för ett rättvist samhälle.

Därefter bjöds det på lunch i mässen och tal av bland andra svenske ambassadören Henrik Landerholm.

-Internationella kvinnodagen firas över hela världen för att uppmärksamma kvinnors rättigheter, sa Landerholm.

Ett av de projekt  gender advisor Monica Larsson arbetar med handlar om att utbilda och stödja kvinnor inom polisen. De kvinnliga poliserna har tidigare varit på CNL för att få utbildning inom söktekniker och sjukvård.

-Det är viktigt att de får möjlighet att kunna verka ute på fältet och bemöta den kvinnliga befolkningen på ett kulturellt accepterat sätt, säger Monica Larsson.

Internationella kvinnodagen är en helgdag i Afghanistan och avslutades traditionsenligt med presentutdelning på CNL.

 


Ett svar till Afghanska poliser firade kvinnodagen på CNL

  1. kristina mars 8, 2012 kl. 8:11 e m Anmäl kommentar

    Så himla typiskt vår fantastiske CO att uppmuntra kvinnorna en dag som denna. Jag älskar vår chef!

    Svara

Kommentera