15
Aug

Huvudförrådet, FS21, Camp Marmal

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

Huvudförrådet består av 9 förrådsmän som utöver förrådsuppgifterna även har deluppgifter såsom ammunition, drivmedel och köra lastbil samt hjullastare. Vi tillhör NSE och jobbar på Camp Birka.

Våra uppgifter är bland annat: Att byta hämta och lämna utrustning som kompanierna i området vill ha ut. Uppföljning och hantering av ammunition och drivmedel. Förbereda lastning av flygplan. Förbereda lastning av helikopter med amerikanskt pall system som kallas pallett. Ta emot och lossa flygplan, som kommer ifrån Sverige med materiel. Skicka vidare materiel inom Afghanistan, som kommer ifrån Sverige. Samverkan med Norska NSE, för att transportera utrustning med lastbil till Sheberghan och Meymaneh

På sistone har vi lagt ner en hel del med att hjälpa Tactical Unmaned Airiel Vehicle (TUAV), att komma på plats med all sin utrusnting, som kommit ifrån Sverige. Den senaste tiden har vi hjälpt och fått hjälp av de andra nationerna som finns på campen. Holländska NSE har kommit ner, och de förbereder inför sina flygplan, F-16 ankomst. De har fått hjälp av oss med att flytta utrustning och ordna inför flygbesättningens förläggning.

Vi har själva fått hjälp av norrmän, finnar, holländare och tyskar, för att kunna ta emot gods som kommit på flyg och tåg. Detta för att det tidsmässigt kommit tätt inpå varandra.

Nu är det 100 st dagar kvar i området.

NEC ASPERA TERRENT

/ Personalen på HF FS21.


Ett svar till Huvudförrådet, FS21, Camp Marmal

  1. birgitta beckman augusti 18, 2011 kl. 12:56 e m Anmäl kommentar

    nec aspera terrent. Snyggt med latinska sentenser, men en översättning vore nog på plats för dem som inte läst latin.Birgitta

    Svara

Kommentera