08
Aug

Sjuksyster med pansarterrängbilen som ambulans

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

När militära operationer planeras står de mobila sjukvårdsteamen högt på listan. För svenska soldater innebär ”fältambulansen” att kvalificerade livräddande insatser kan sättas in direkt på plats vid skador långt ute till fält. Läs mer.


4 Svar till Sjuksyster med pansarterrängbilen som ambulans

 1. Fundersam augusti 9, 2011 kl. 12:12 f m Anmäl kommentar

  Handlar det om en ”sjuksyster” (och i sådant fall, vad är det?), ambulanssjukvårdare, eller en legitimerad sjuksköterska?

  Svara
 2. FD. värnpliktig A8, Boden augusti 18, 2011 kl. 2:12 f m Anmäl kommentar

  Tycker det är intressant att så fort det gäller sjukvård så är alltid en kvinna i fokus (gärna i shorts och flip-flops :P) är det strid så är det (gärna kamouflerad ) män som gäller… JÄMO?

  Svara
 3. Rasmus augusti 23, 2011 kl. 5:17 e m Anmäl kommentar

  Hallå!

  Jag var inne lite och kollade på bloggen och såg just det här med sjukvård.. Och då jag själv läser till undersköterska och har en plan på att bli ev. sjukvårdare inom FM så har jag tänkt lite på att göra ett projektarbete om just Afghanistan nu när jag går sista året.
  Så jag har en fråga, om det på något höger eller vänster skulle gå att får göra detta projekt på ett sjukhus i Afghanistan?
  När jag tidigare har frågat andra inom försvarsmakten så verkade de lite skeptiska, men tyckte ändå att jag kunde fråga! Man kan ju som sagt inte få mer än ett nej!

  Svara

Kommentera