18
Jun

Ny stridsväst i Afghanistan

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

I dagarna får samtlig personal i den svenska Afghanistanstyrkan nya stridsvästar och vissa enheter har redan börjat använda västen under pågående uppdrag.
– Den nya västen är helt klart ett lyft, säger Alexander Andersson, soldat och förare på ett av de svenska skyttekompanierna.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida.


3 Svar till Ny stridsväst i Afghanistan

 1. André juni 18, 2011 kl. 7:19 e m Anmäl kommentar

  Tyvärr är det ju synd att det är rena skiten… När ska svenska försvarsmakten lära sig vad MOLLE är och titta på sina internationella jämlikar. Ett sånt framåt land som Sverige är rent teknikmässigt etc så kunde man förvänta sig bättre prylar…

  Katastrof.

  Svara
  • John juni 21, 2011 kl. 11:22 f m Anmäl kommentar

   Jag tror västen blir suverän. Den är genomtänkt och av mycket bra kvalitet. En sak som jag har lärt mig genom åren är att man får acceptera materielen man har tillgång till och lära sig hantera den. Är man en tillräckligt bra soldat skall nog inte stridsvästen vara det som fäller avgörandet. Hur bra är du André?

   Svara
  • TB juni 21, 2011 kl. 6:16 e m Anmäl kommentar

   Den nya västen är ett mycket bra koncept! Detta är något som vi alla soldater har väntat på, dessutom kommer den utvärderas och då kan de förbättra västen och fickorna etc utifrån specifik befattning. Äntligen är det någon som tänkt till. Och jag tycker inte man ska jämföra västen med våra internationella kollegors utan den här västen är byggd för att man som enskild soldat ska kunna modellera den efter sin egen befattning och sitt eget behov. Kittning a’la stridväst 2000 är äntligen över!!

   Svara

Kommentera