06
Jun

Nattpass på Camp Birka, Marmal-basen

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

Under de senaste veckorna har vi som jobbar på Camp Birka tagit emot nya fordon ifrån Sverige. Eftersom flygen startar i Sverige normal arbetstid så innebär det att vi tar emo dem i Afghanistan mitt i natten.

Det är ett högt tryck på bilarna här nere och det har innburit att våra mekaniker och reservdelsmän i reperationstroppen till stora delar jobbat ifrån dess att flyget landar strax efter midnatt tills att vi kan leverera bilarna till förbandet på Camp Northern lights.

 

Det vi gör efter att vi tagit emot fordonen ifrån flygplanet är att kontrollera att allting är som det ska vara och reparerar det som har gått sönder under transporter till Afghanistan.

Reptroppen som är ligger under enheten National Support Element består av Chef och hans ställföreträdare och tre stycken grupper. Grupperna har olika ansvarsområden men hjälper varandra över tiden. Hjulfordonsreperations gruppen tar hand om samtliga förbandets fordon och har även bärgningsberedskap för Sveriges fordon.

Specialreperations gruppen lagar allt som inte är fordon vilket kan vara allt ifrån Vapen, Radioutrustning till löparband till våra träningsgym och sist men inte minst så har Reservdels gruppen som har hand om alla reservdelar till alla svenska fordon och utrustning som finns i Afghanistan.

Vi är totalt 19st som jobbar på Reperationstroppen och arbetar som en normalstor svensk verkstad. Vi får även hjälp av Driftstödsgrupper som finns på respektive kompani som tar hand om och lagar sina egna fordon så långt det är möjligt.

/Tommy

Ställföreträdande Chef Reptroppen, National Support Element


2 Svar till Nattpass på Camp Birka, Marmal-basen

  1. L juni 8, 2011 kl. 9:27 f m Anmäl kommentar

    Jättekul när ni berättar om ert arbete och slänger med nån bild, mer sånt!

    Svara
  2. HH juni 10, 2011 kl. 7:11 f m Anmäl kommentar

    Åh vad kul att läsa & se hur ni har det. Må så gott i värmen 😉

    Svara

Kommentera