Svensk-norskt brobygge

Anmäl Postat den 16 Mar 22:51 av:
i Uncategorized

Under dagen har kompaniet gemensamt med det norska överskeppningskompaniet upprättat ersättningsförbindelse med den från Sverige medförda bron, Krigsbro 4.

Brobygge lett av 214 Ingkomp

Arbetet inleddes under förmiddagen med att maskiner från maskinkompaniet plogade snö och grusade upp och jämnade till de gamla brofundamenten. Därefter transporterade stab och trossplutonen fram brodelarna till broslagningsplatsen.

Stark norsk manskraft

Under tiden hade utstakning av brolinjen påbörjats och lanseringsplanet börjat byggas. När väl bromaterieln fanns på plats kunde en kort utbildning på bron och dess materiel påbörjas.

Bron hart tagit mark på andra sidan avbrottet

Sen tog byggnationen vid och trots det kalla och blöta vädret byggdes bron fack efter fack och efter några timmar stod den upprättad för att kunna ta brigadens fordon. Innan bron kunde tas i bruk var det tvunget att provtrafikera. Idag provtrafikerades bron med C 214 ingkomp ledningsvagn.

Provtrafikering med C 214 Ingkomp ledningsvagn

Kompaniet är glada och stolta över det goda samarbetet med den norska ingenjörbataljonen och kan konstatera att det fungerar att medföra broar och upprätta dessa utomlands.


Kommentera